Home » WTA » Flipkens en Van Uytvanck beginnen uitstekend in Dubai, Bonaventure zorgt voor valse noot

Flipkens en Van Uytvanck beginnen uitstekend in Dubai, Bonaventure zorgt voor valse noot

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) zijn Alison Van Uytvanck (WTA-47) en Kirsten Flipkens (WTA-81) uitstekend begonnen aan de kwalificaties. Voor een gefrustreerde Ysaline Bonaventure (WTA-116) viel het doek meteen.

Flipkens trad als eerste Belgische aan in de kwalificaties, ze stond tegenover de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-93). Onze landgenote won de eerste set vlotjes met 6-3, maar in set twee bood Golubic meer weerstand. Op het eind wist Flipkens met 7-5 het laken naar zich toe te trekken. De wedstrijd duurde 1 uur en 39 minuten.

Ook Van Uytvanck, als achtste geplaatst in de kwalificaties, had weinig moeite met haar tegenstandster. De Grimbergse speelde een sterke partij en haalde het in de eerste set met 6-1 van Angelina Gabueva (WTA-462). De Russin wist nog matchpunten weg te werken in de tweede set, maar moest met 6-4 het hoofd buigen.

Alison Van Uytvanck - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Alison Van Uytvanck – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Flipkens tegen voormalige dubbelpartner

In de tweede kwalificatieronde neemt Flipkens het op tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-385), met wie ze afgelopen seizoen regelmatig dubbelde. Van Uytvanck neemt het op tegen de Slovaakse Kristina Kucova (WTA-164). Beide Belgische speelsters moeten nog twee keer winnen om zich bij Elise Mertens (WTA-19) en Kim Clijsters (NG) op de hoofdtabel te scharen.

Frustraties bij Bonaventure

Ysaline Bonaventure - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Ysaline Bonaventure – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Voor Bonaventure werd het een frustrerende namiddag, ze verloor nipt de eerste set met 6-7 (2) tegen Xinyun Han (WTA-187), maar kwam nadien toch met 6-2 langszij. In de derde set kon ze echter geen vuist meer maken en de Chinese pakte de 2-6 setwinst. Bonaventure was na afloop erg kwaad op zichzelf, en gooide haar racket naar de bank.

Ook Minnen vertoeft in Dubai

Greet Minnen (WTA-104) vergezelde Van Uytvanck naar Dubai, maar zelf zal ze niet in actie komen. “Greet is hier met mij, maar ze neemt niet deel aan het toernooi. Ze moet nog wat opletten met haar voet. Volgende week speelt ze het toernooi van Doha”, vertelde Van Uytvanck aan Tennisplaza.

Greet Minnen, Alison Van Uytvanck en Michiel Antheunis - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Greet Minnen, Alison Van Uytvanck en Michiel Antheunis – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS