Home » WTA » Flipkens en Van Uytvanck nemen goede start in Rosmalen

Flipkens en Van Uytvanck nemen goede start in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-69) en Alison Van Uytvanck (WTA-55) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Libéma Open (Nederland, WTA International). Elise Mertens (WTA-21) en Ysaline Bonaventure (WTA-120) komen later nog in actie.

Flipkens stond in de eerste ronde tegenover Aleksandra Krunic (WTA-66), een heruitgave van de finale vorig jaar. Onze landgenote nam dit jaar revanche en haalde het in drie sets van de Servische met 6-3, 3-6 en 6-1. In de tweede ronde moet Flipkens aan de bak tegen het Oekraïense vierde reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA-32).

Ook Van Uytvanck nam een prima start in Rosmalen tegen de Chinese Yafan Wang (WTA-57). Onze landgenote moest hard knokken voor de overwinning maar haalde het na ruim twee uur met 7-6 (4) en 6-3. In de tweede ronde volgt een duel met de Kazachse kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA-134).

Mertens en Bonaventure komen dinsdag nog in actie in de eerste ronde, Greet Minnen (WTA-139) wist zich eerder al te plaatsen voor de tweede rondetweede rondetweede ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden