Home » Geen categorie » Flipkens heeft geen problemen met Jovanovski

Flipkens heeft geen problemen met Jovanovski

Flipkens heeft geen problemen met Jovanovski

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Moorilla Hobart International ($ 235 000). Tegen Bojana Jovanovski kwam ze nooit in de problemen.

Kirsten Flipkens (WTA-51) blijft, naar eigen zeggen, “op een wolk tennissen”. En dat merken we: nooit eerder zagen we haar zo over een court vliegen of zagen we zo’n listige dropshots of zo’n snoeiharde forehands van haar racket vliegen. Kortom, Flipkens is in topvorm. Begin deze week moest Francesca Schiavone dat nog aan de lijve ondervinden, en het volgende slachtoffer werd de Servische Bojana Jovanovski (WTA-56).

Kirsten Flipkens schoot als een speer uit de startblokken, en een verrast publiek zag hoe de Belgische alle ballen terug ging halen om alsnog de punten te winnen: 5-0. Even stokte de motor van Flipkens, maar nadat ze gebroken werd op love, was het even later toch raak: 6-3.

Ook de tweede set zag een vroege break van Flipkens. De Kempische gaf niet meer af en forceerde in het slot van de wedstrijd zelfs nog een extra break om zo daarna de match op haar eigen service af te maken: 6-2.

Toch was het volgens Kirsten Flipkens niet altijd even makkelijk. De weersomstandigheden waren namelijk verre van ideaal:

“Vandaag 6-3 6-2 gewonnen tegen Jovanovski. Goede overwinning, maar opnieuw raar weer. Wind, een beetje regen, zon… Allemaal tegelijk 🙂 Maar, blij dat ik gewonnen ben! Nu tijd voor sushi.”

Toch lijkt Kirsten Flipkens van die weersomstandigheden bijzonder weinig last te hebben. Oordeel zelf maar door naar de hoogtepunten uit de wedstrijd te kijken:

In de kwartfinale komt Kirsten Flipkens tegenover de Roemeense Monica Niculescu (WTA-54) te staan. Niculescu en Flipper speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws