Kirsten Flipkens (WTA-60) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Rosmalen (Nederland, $ 250 000). Ze won in twee sets van een Wit-Russische. 

Grascourts en Flipkens, het is een goede combinatie. Na eerder het derde reekshoofd huiswaarts te hebben gestuurd, won de Molse nu ook haar tweede partij van de dag. In de kwartfinale nam ze het op tegen Aryna Sabalenka (WTA-46). De Belgische leidde in de onderlinge ontmoetingen met 3-1.

Flipkens startte prima aan de wedstrijd en kwam al gauw op een 4-1 voorsprong te staan. Sabalenka maakte nog één break achterstand goed maar Flipkens serveerde de set uit na eerst twee breakpunten te hebben weggewerkt.

Solide Flipkens

Dankzij één enkele break helemaal in het begin van de tweede manche, wist de Belgische de wedstrijd naar haar hand te zetten. Ze moest enkel in het vierde spelletje drie breakkansen wegwerken. De zege en een plaats in de halve finale was binnen na 1 uur en 16 minuten. Het werd 6-4 en 6-4. Voor een plaats in de finale moet ze nu voorbij de winnares van het duel tussen Antonia Lottner (WTA-148) en Viktoria Kuzmova (WTA-81).

Voor Elise Mertens (WTA-15) eindigde het toernooi verrassend in de tweede ronde. Ze is wel nog actief in het dubbelspel, net als Flipkens.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.