Home » Geen categorie » Flipkens knokt zich voorbij Niculescu naar halve eindstrijd

Flipkens knokt zich voorbij Niculescu naar halve eindstrijd

Flipkens knokt zich voorbij Niculescu naar halve eindstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft – op haar verjaardag nota bene – een plaatje bemachtigd bij de laatste vier op de Moorilla Hobart International ($ 235 000). Tegen de Roemeense Monica Niculescu ging alles zeker niet zo vlot als eerder deze week tegen Bojana Jovanovski, maar door te blijven vechten haalde Flipkens uiteindelijk toch haar slag thuis.

Welk verjaardagscadeau kon Kirsten Flipkens (WTA-51) zichzelf vandaag beter geven dan een plaats in de halve finales? Maar Monica Niculescu (WTA-54) wou er alles aan doen om er voor te zorgen dat dat niet zou gebeuren. Met haar snoeiharde backhand en listige sliceforehands – eigenlijk een spiegelbeeld van het spel van Flipkens – probeerde ze de Belgische vanaf het begin van de wedstrijd uit evenwicht te halen.

Kirsten Flipkens liet de allereerste bal van de wedstrijd gewoon lopen – ook al stond ze er bijna tegen – omdat die volgens haar buiten was. De scheidsrechter zag dit echter anders en gaf het punt aan Niculescu. Dat was meteen het begin van een set vol frustraties voor de Belgische. Hoewel ze meermaals kansen had om een game te pakken, en zelfs enkele keren 40-0 en 0-40 voorkwam, stond er na een dik kwartier toch 0-5 op het scorebord. Flipkens brak – begeleid door een uitgebreid zegegebaar – nog door de opslag van de Roemeense en wist ook nog haar eigen opslag te winnen, maar daar bleef het bij voor set 1: 2-6.

Toch was op het einde van de eerste set al gebleken dat de wedstrijd aan het kantelen was. Flipper doorzag het spel van Monica Niculescu beter en vond steeds vaker oplossingen. Toch kantelde de wedstrijd pas helemaal op de opslag van Niculescu bij 2-1. Een spectaculair punt werd in extremis gewonnen door een door-de-benen-shot van Flipkens. De Roemeense was helemaal uit haar lood geslagen en zou nooit meer echt helemaal herstellen. Flipkens snelde naar een 5-2 voorsprong, maar gaf even later Niculescu toch nog even hoop door haar opslag nog eens in te leveren. Maar net toen Niculescu terug in de match leek te komen, sloeg de killer in Flipkens toe: ze brak nog eens om de set te winnen, en gunde Niculescu zelfs helemaal geen game meer: 6-2 & 6-0. De volledige partij kan u hier nog eens herbekijken. Haar beloning is een plaatje in de halve finale en al minstens plaats 44 op de WTA-ranglijst van volgende week.

In de halve finale neemt ze het op tegen Mona Barthel (WTA-32), het Duitse achtste reekshoofd die haar titel van vorig jaar probeert te verdedigen. Flipkens won hun enige onderlinge duel vorig jaar in Quebec in twee tiebreaks, waarna ze verder ging en het toernooi won. “Mona (Barthel, nvdr) is een fantastische speelster, en ik zal moeten proberen om mee te gaan en vechten voor elk punt. Maar ik ben de underdog, dus ik zal alles geven wat er in me zit”, blikt Flipkens vooruit. De volledige wedstrijd kan u morgen om 9.00 uur (Belgische tijd) via livestream volgen op Tennisplaza.be.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws