Kirsten Flipkens (WTA-106) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Seoul (Zuid-Korea, WTA International). Alison Van Uytvanck (WTA-62) moest haar meerdere erkennen in het derde reekshoofd.

Flipkens stond in Seoul tegenover de Tsjechische Denisa Allertova (WTA-255). Onze landgenote nam een goede start en won de eerste set met 6-2. In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Flipkens trok op het eind met 7-5 het laken naar zich toe. De partij duurde 1 uur en 12 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met zevende reekshoofd Margarita Gasparyan (WTA-56).

Van Uytvanck stond voor een lastige opgave tegen derde reekshoofd Karolina Muchova (WTA-45). Onze landgenote verloor de eerste set met 4-6, maar kwam met 6-3 langszij. In de derde set trok Muchova met 6-2 aan het langste eind.

Eerder wist Ysaline Bonaventure (WTA-125) zich ook al te plaatsen voor de tweede ronde. Van Uytvanck (WTA D-109) speelt samen met Greet Minnen (WTA D-130) nog de kwartfinale in het dubbelspel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.