Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens strijdend ten onder in Melbourne

Flipkens strijdend ten onder in Melbourne

Flipkens strijdend ten onder in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-51) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de Australian Open. In de eerste ronde vocht ze voor wat ze waard was, maar uiteindelijk bleek elfde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-10) te sterk.

Met trainings- en dubbelpartner Cibulkova kreeg Flipkens een zware loting in de eerste ronde, vorig jaar speelde de Slovaakse de finale in Melbourne. Flipkens zag haar voorbereiding op de Australische tour verstoord door een knieblessure. Toch begon onze landgenote fel aan de wedstrijd, en zette ze vooral in de eerste set Cibulkova flink onder druk. Dit resulteerde in 6-3 setwinst.

Helaas kon Flipkens in de tweede set het hoge niveau niet aanhouden, er slopen foutjes in haar spel. Ze moest met 3-6 de set aan de Slovaakse laten. In set drie kreeg Flipkens geen grip meer op de wedstrijd, en zo moest ze na 1 uur en 35 minuten het onderspit delven met 6-3 3-6 en 1-6.

Flipkens dubbelt in Melbourne nog samen met Cibulkova. In de eerste ronde botst ze op Yanina Wickmayer. Alison Van Uytvanck (WTA-106) neemt het later op dinsdag op tegen Serena Williams (WTA-1)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws