Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Flipkens uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Flipkens uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Flipkens uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-59) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de BNP Paribas Fortis Diamond Games. De Roemeense Monica Niculescu (WTA-57) was in twee sets te sterk voor de Belgische.

Flipkens en Niculescu speelden twee maal eerder tegen elkaar en twee keer was het de Belgische die kon zegevieren na een driesetter. De 27-jarige Roemeense staat bekend om haar typische forehand slice en ook Flipkens had het hier meermaals moeilijk mee.

Flipkens startte de wedstrijd meteen goed en won vlot haar eerste servicegame. Het ging gelijk op tot 3-3, dan kreeg de Roemeense drie breakpunten. Flipper kon er één wegwerken, maar moest haar opslagspel toch uit handen geven. In het volgende game was het Flipkens die breakpunten kreeg, maar ze slaagde er niet in om deze om te zetten. Bij 5-3 heeft de Roemeense vier setpunten nodig om de eerste set met 6-3 binnen te halen.

Aangemoedigd door de talrijke Belgische supporters kon Flipkens zeven punten op rij winnen en op een 2-0 voorsprong komen. De Roemeense vecht echter terug en wint vervolgens zes spellen op rij om zo de tweede set binnen te halen met 6-2.

De Belgische zei in haar on court-interview dat ze niet gevoel had een slechte wedstrijd gespeeld te hebben, maar Niculescu speelde gewoon erg sterk. “Ik hoopte natuurlijk enkele wedstrijden hier te spelen, maar wil toch iedereen bedanken om te supporteren.”, zei ze nog.

Alison Van Uytvanck (WTA-102) is zo de enige Belgische die overblijft in het toernooi. Zij speelt later vanavond haar tweede ronde tegen het derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA-12) uit Duitsland.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws