Home » Billie Jean King Cup » Flipkens wél beschikbaar voor Fed Cup-duel tegen Polen

Flipkens wél beschikbaar voor Fed Cup-duel tegen Polen

Flipkens wél beschikbaar voor Fed Cup-duel tegen Polen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens is – in tegenstelling tot wat sommige media eerder deze week berichtten – beschikbaar voor het Fed Cup-duel tussen België en Polen, dat blijkt uit de officiële selectie van kapitein Ann Devries.

Nadat Yanina Wickmayer (WTA-35) eerder al liet weten dat het Fed Cup-duel voor behoud in wereldgroep II niet in haar voorbereiding op Roland Garros paste, ontstonden er ook twijfels of Kirsten Flipkens wel zou deelnemen. De interland wordt namelijk op hardcourt gespeeld, en de overschakeling van gravel naar hardcourt en terug naar gravel is allesbehalve simpel.

Het was pas bij de officiële bekendmaking van de Fed Cup-selectie door coach Ann Devries dat de laatste twijfels werden weggenomen: Kirsten Flipkens (WTA-23) speelt. Zij vormt zo het speerpunt van het team dat geheel naar verwachting vervolledigd wordt door Alison Van Uytvanck (WTA-181), An-Sophie Mestach (WTA-330) en Ysaline Bonaventure (WTA-399). Zij zullen het in Koksijde moeten opnemen tegen een ijzersterke Poolse delegatie met onder meer Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Urszula Radwanska (WTA-32), die eerder al hun deelname bevestigden. Bij winst mag België in Wereldgroep II blijven, wordt het een nederlaag, dan wacht volgend jaar de Europees-Afrikaanse continentale groep op het team.


“Bevestiging: ik SPEEL Fed Cup… Het was geen makkelijke beslissing!”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws