Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck kennen tegenstander op Diamond Games

Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck kennen tegenstander op Diamond Games

Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck kennen tegenstander op Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Diamond Games (Premier; $ 731 000) in Antwerpen is er geloot voor de hoofdtabel. Op die hoofdtabel staan sowieso al drie Belgen: Kirsten Flipkens (WTA-59), Yanina Wickmayer (WTA-66) en Alison Van Uytvanck (WTA-102). 

Onder leiding van toernooidirectrice Kim Clijsters (foto) hielpen Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23) en Carla Suarez Navarro (WTA-17) om de loting uit te voeren. De Belgen konden de reekshoofden ontlopen, maar dat betekent niet dat het makkelijk zal worden.

Wickmayer werd samen met reekshoofden Bouchard (WTA-7) en Cornet (WTA-19) uitgeloot in het bovenste kwart van de tabel. Zahlavova Strycova herself lootte Wicky uit als haar tegenstandster. Zij speelden in 2011 een keer tegen elkaar, en toen was het Wickmayer die in de Fed Cup eenvoudig in twee sets won. In een mogelijke tweede ronde wacht daarna jong talent Belinda Bencic (WTA-37) of zevende reekshoofd Cornet.

In het tweede kwart vinden we Van Uyvanck terug. De wildcard mag het in haar eerste ronde opnemen tegen Magdalena Rybarikova (WTA-47). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar. In de tweede ronde wacht de winnares een duel met derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA-12).

Tot slot wordt het ook geen makkelijke klus voor Kirsten Flipkens. Zij staat in het onderste kwart – waardoor een Belgische finale in principe mogelijk is – en werd tegenover de Roemeense Monica Niculescu (WTA-57) geplaatst. De onderlinge duels moeten Flipper echter vertrouwen geven, want de twee vorige ontmoetingen in 2013 werden beiden door haar gewonnen. In de tweede ronde wacht daarna waarschijnlijk vijfde reekshoofd Suarez Navarro.

Draw Diamond Games - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Draw Diamond Games – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Ook in het dubbelspel maken enkele Belgen hun opwachting. Flipkens kreeg er samen met Dominika Cibulkova een wildcard en neemt het in de eerste ronde op tegen de als derde geplaatste tandem Jans-Ignacik & Klepac. Ook Van Uytvanck en Mestach vormen een duo en eveneens als wildcards zullen zij het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse Barthel en de Roemeense Olaru.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws