Home » WTA » Garbiñe Muguruza komt niet meer terug: “Ik besefte dat ik het leven als tennisster niet mis”

Garbiñe Muguruza komt niet meer terug: “Ik besefte dat ik het leven als tennisster niet mis”

Garbiñe Muguruza komt niet meer terug: “Ik besefte dat ik het leven als tennisster niet mis”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[In de creatie van dit artikel is gebruik gemaakt van generatieve AI.]

De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza neemt definitief afscheid van de sport die haar wereldfaam bracht. Met twee grandslamtitels op haar naam, besloot Muguruza haar racket aan de wilgen te hangen.

“Na meer dan een jaar niet competitief gespeeld te hebben, begon ik te realiseren dat ik het leven op de tour niet miste,” vertelde de 30-jarige Muguruza zaterdag op een persconferentie in Madrid. Het constante reizen, de druk om te presteren, en de fysieke uitdagingen van het professionele circuit hebben hun tol geëist.

(lees verder onder de Instagrampost)

Carrière hoogtepunten en dieptepunten

Muguruza’s carrière was er één van uitersten. Ze bereikte de top van de WTA-ranglijst in 2017 en versloeg in datzelfde jaar Serena Williams op weg naar haar Wimbledon-titel. Haar overwinning op Roland Garros het jaar daarvoor had haar al op de kaart gezet als één van de meest veelbelovende talenten in de tenniswereld.

Toch waren er ook moeilijke momenten. Blessures en een vormdip leidden ertoe dat Muguruza moeite had om de hoogtes te bereiken die zij en velen van haar fans hoopten dat ze kon behalen. Het laatste officiële toernooi waar ze aan deelnam was dat van Lyon (Frankrijk, WTA 250) begin 2023. Na een vierde vroege uitschakeling op rij, besloot ze een pauze in te lassen om te “herbronnen met familie en vrienden”. Later verlengde ze haar break, maar zei ze alsnog tennisdoelen te hebben voor 2024.

LEES OOK: Garbiñe Muguruza komt in 2023 niet meer in actie: “Maar dit is geen definitief afscheid”

Wat brengt de toekomst voor Muguruza?

“Garbiñe was niet alleen een ongelooflijke speelster, maar ook een rolmodel voor jongeren in Spanje, Latijns-Amerika en de hele wereld” laat Steve Simon, CEO van WTA, in een reactie weten. “Ze is een echte kampioene. We wensen haar het beste in het volgende hoofdstuk van haar leven.”

Nu ze het professionele tennis vaarwel zegt, start voor Muguruza (officieel) een nieuw hoofdstuk in haar leven, maar niet helemaal zonder tennis.

Garbiñe wordt ambassadeur voor Laureus, een wereldwijde organisatie die d.m.v. sport het leven van kinderen en jonge mensen op een positieve manier probeert te transformeren.

Tennisplaza AI

Tennisplaza AI

Meer nieuws