Home » Geen categorie » Garcia na huzarenstukje naar halve finales op WTA Finals, Halep schiet zichzelf in de voet

Garcia na huzarenstukje naar halve finales op WTA Finals, Halep schiet zichzelf in de voet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de WTA Finals in Singapore (Singapore, $ 7 000 000) zijn de twee halve finales bekend. Karolina Pliskova (WTA-3) neemt het op tegen Caroline Wozniacki (WTA-6), terwijl Venus Williams (WTA-5) de verrassende Caroline Garcia (WTA-8) in de ogen kijkt.

Gisteren al wisten Pliskova en Williams zich in de witte groep te plaatsen voor de laatste vier. Vandaag werden in de rode groep de laatste partijen in de eerste ronde afgewerkt. Wozniacki was al zeker van de halve finales en daar profiteerde Garcia van. De Française kreeg dan wel een 0-6 om de oren in de eerste set, maar herstelde zich daarna prima en won alsnog de match (0-6 6-3 7-5).

Spanning troef daarna toen Simona Halep (WTA-1) en Elina Svitolina (WTA-4) de degens kruisten. De Oekraïense was echter al uitgeschakeld, terwijl de Roemeense moest winnen om door te stoten. Een vriendendienst kwam er niet, want het was Svitolina die verrassend triomfeerde met 6-3 en 6-4. Geen halve finale voor Halep dus, wel voor Garcia die zowaar nog met de groepswinst ging lopen.

En zo lag de groepsfase in een definitieve plooi en worden morgen de volgende halve finales afgewerkt: Pliskova vs. Wozniacki en Williams vs. Garcia. Klein detail: Pliskova kan opnieuw nummer één van de wereld worden, maar dan moet de Tsjechische wel het toernooi winnen.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS