Home » ATP » Gasquet te sterk voor Goffin op European Open

Gasquet te sterk voor Goffin op European Open

Gasquet te sterk voor Goffin op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Richard Gasquet (ATP-82) heeft de halve finale bereikt op de European Open (Antwerpen, ATP 250). In twee sets ging de Fransman voorbij onze landgenoot David Goffin (ATP-58).

Na zijn zege tegen derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-19) moest Goffin in de kwartfinale in Antwerpen spelen tegen de ervaren Fransman Richard Gasquet die de eerste editie van de European Open in 2016 won. In de onderlinge duels stond het 3-1 voor onze landgenoot.

In de eerste set nam Gasquet de beste start. In een lange game zette hij druk op Goffins service en verzilverde hij zijn vierde breakbal. Goffin zocht naar zijn beste vorm en had moeite met de sterke returns en precieze slagen van een agressief spelende Gasquet. De Fransman rook zijn kans en ging met een tweede break naar 6-2 in de eerste set.

(lees verder onder de tweets)

In de tweede set krikte Goffin zijn niveau op. Hij kreeg in totaal zes breakpunten maar een taaie Gasquet werkte ze allemaal weg. In de beslissende tiebreak kwam onze landgenoot op voorsprong en kreeg hij een setbal maar hij kon het niet afwerken. Bij een matchbal voor de Fransman sloeg Goffin een dubbele fout waardoor hij zijn koffers moet pakken.

Na 1 uur en 53 minuten plaatste Gasquet zich dus met 6-2 en 7-6 voor de halve finale. Daarin speelt de European Openwinnaar van 2016 tegen tweede reekshoofd Felix Auger-Aliassime (ATP-10) of vijfde reekshoofd Daniel Evans (ATP-26).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws