Home » ATP » Goffin knokt zich voorbij Schwartzman naar kwartfinale European Open

Goffin knokt zich voorbij Schwartzman naar kwartfinale European Open

Goffin knokt zich voorbij Schwartzman naar kwartfinale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-58) heeft de kwartfinale bereikt op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij haalde het in twee sets van derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-19).

Na zijn zege in de eerste ronde in een spannend Belgisch duel tegen Gilles-Arnaud Bailly (ATP-1185) moest Goffin in de tweede ronde van de European Open aan de bak tegen derde reekshoofd en drievoudig European Open-finalist Schwartzman.

In onderlinge duels stond het 4-1 voor Goffin maar Schwartzman klopte de Luikenaar wel eerder op de European Open van 2016. Hun laatste confrontatie dateerde evenwel al uit 2018.

(lees verder onder de tweet)

Het talrijk opgekomen publiek kon in de eerste set smullen van een spannende en hoogstaande strijd met heel wat lange rally’s. Goffin pakte de eerste break met knappe slagen maar Schwartzman brak meteen terug.

Een tiebreak bracht de beslissing in de eerste set. Daarin was Goffin de sterkste op beslissende momenten en haalde hij het met 7-3 na een set van 1 uur en 12 minuten.

(lees verder onder de tweet)

Goffin ging verder op zijn elan in de tweede set. Hij redde eerst twee breakballen op zijn opslag en ging een paar spelletjes later zelf door Schwartzmans service.

De Belgische nummer één bevestigde zijn break en liet zijn Argentijnse tegenstander niet meer terugkeren. Met de steun van het Belgische publiek maakte hij de partij af met een extra break. Na 1 uur en 51 minuten stond 7-6 en 6-2 voor Goffin op het scorebord.

Goffin was tevreden met zijn zege: “Ik heb goed gespeeld vandaag. Ik speelde agressief en serveerde goed. Ik ben heel tevreden met mijn niveau. In de eerste set was mijn niveau top in de tiebreak.”

“De match van vandaag doet deugd. Ik wil mijn seizoen goed beëindigen en bekijk het match per match.”

Onze landgenoot speelt in de kwartfinale tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP-82) die in 2016 de European Open op zijn naam schreef.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws