Home » Grand Slam » US Open » Geblesseerde Goffin moet US Open verlaten

Geblesseerde Goffin moet US Open verlaten

Geblesseerde Goffin moet US Open verlaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinales van de US Open. De Luikenaar verloor in drie sets van ex-winnaar Marin Cilic (ATP-7).

Goffin nam een goede start en kwam al snel een break op voorsprong in de eerste set. Bij 5-4 mocht onze landgenoot serveren voor setwinst, maar Cilic kwam nog langszij. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was Goffin meteen op achtervolgen aangewezen. Goffin knokte zich nog terug in de tiebreak, maar de set ging met 6-7 (6) naar Cilic.

De tweede set werd gedomineerd door unforced errors. Goffin verloor drie keer zijn opslagspelletje en leek ook fysiek last te hebben van een blessure, de set ging met 2-6 naar Cilic. Ook in de derde set kwam er geen beterschap, onze landgenoot moest 4-6 het hoofd buigen

Goffin: “Opnieuw last aan de arm”

Goffin gaf op de persconferentie meer uitleg bij zijn nederlaag: “Het was zwaar vandaag, ik heb mijn best gedaan maar ik kreeg opnieuw last van pijn in de arm. Ik kon moeilijk aan 100 procent serveren. Ik kan heel wat goeds meenemen uit Cincinnati en dit toernooi, maar nu moet ik mijn arm opnieuw laten verzorgen.”

Goffin heeft dit najaar heel wat punten te verdedigen, vorig jaar won hij de toernooien van Shenzhen en Tokio. Normaal komt hij opnieuw in actie tijdens de Laver Cup van 21 tot 23 september in Chicago. “Ik keer nu terug naar België, en heb nog enkele weken om te herstellen, we zullen zien of ik mijn programma moet aanpassen”, aldus Goffin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws