Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Geblesseerde Mertens ziet af in Antwerps Sportpaleis

Geblesseerde Mertens ziet af in Antwerps Sportpaleis

Geblesseerde Mertens ziet af in Antwerps Sportpaleis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-212) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Diamond Games (Premier, $ 731 000) in Antwerpen. Met een blessure aan haar rechter voorarm kon ze haar kansen nooit eerlijk verdedigen.

Elise Mertens kende een uitstekende seizoensstart in Amerika, waar ze een halve finale en een finale bereikte op $ 25 000-toernooien. Maar in haar laatste overzees toernooi liep ze echter een blessure op. Van die blessure was ze zaterdag in Antwerpen duidelijk nog niet verlost.

Met een sterk ingetapete roze voorarm kwam het 19-jarige talent de baan op. Maar vanaf het allereerste punt bleek al dat Mertens niet in orde was. Opslaan was haast onmogelijk, en het geloof dat winst er in zat, leek ook afwezig. Mertens stond een beetje gelaten op het veld en zag haar tegenstreefster, de Oekraïense Nadiia Kichenok (WTA-205) al snel uitlopen.

Wanneer de in Leuven geboren Mertens echter eenmaal in een rally geraakt was, werd ze wel gevaarlijk. Tussendoor kon ze knappe flitsen van haar talent laten zien, en in de rally was ze dan ook zeker de evenknie van Kichenok. De haperende opslag bleef echter de grote beslissende factor in de wedstrijd, getuigende de 16 (!) breakpunten die Kichenok kreeg. Mertens kon er 12 van wegwerken, maar bleek onmachtig om echt een vuist te maken. Het feit dat ze eenmaal in de rally zeker niet moest onderdoen voor haar tegenstreefster, maakte de situatie dubbel zo pijnlijk. Na bijna anderhalf uur droop een – uiteraard – zichtbaar ontgoochelde Mertens met twee keer 3-6 af.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws