Home » Grand Slam » Australian Open » Geen Australian Open voor geschorste Halep, Verdasco kan wél deelnemen omdat ATP andere regels hanteert dan WTA

Geen Australian Open voor geschorste Halep, Verdasco kan wél deelnemen omdat ATP andere regels hanteert dan WTA

Geen Australian Open voor geschorste Halep, Verdasco kan wél deelnemen omdat ATP andere regels hanteert dan WTA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Simona Halep (WTA-10) en Fernando Verdasco (ATP-124) zijn momenteel beiden geschorst na een positieve dopingtest. Toch mag de Spanjaard deelnemen aan de Australian Open (Australië, Grand Slam), terwijl Halep thuis moet blijven.

In oktober vorig jaar maakte Halep zelf bekend dat ze een positieve dopingtest had afgelegd. Sindsdien schreeuwt ze haar onschuld uit en is ze naar eigen zeggen “op zoek naar de waarheid”. Intussen is de Roemeense geschorst en hangt haar een gedwongen break van twee jaar boven het hoofd.

Onlangs verklaarde Halep te weten zijn gekomen hoe het verboden middel Roxudustat in haar lichaam is terechtgekomen. Met het oog op de Australian Open en een mogelijke wildcard, vroeg ze daarom om een ​​spoedhoorzitting.

De gewezen nummer 1 van de wereld mocht haar hoop echter meteen terug opbergen. In de regels van de WTA staat namelijk dat een atleet aan geen enkel evenement kan deelnemen zolang zij voorlopig geschorst is.

Meer geluk voor Verdasco

De 39-jarige Verdasco liep afgelopen maand op zijn beurt tegen de dopinglamp. De Spanjaard testte positief op methylfenidaat. “Een medicijn voor ADHD”, zo verklaarde hij.

Van zijn dokter had hij de toestemming gekregen het medicijn in te nemen, maar nadien vergat hij zijn medische vrijstelling op tijd te verlengen, met een schorsing van twee maanden tot gevolg.

Die schorsing loopt pas af op 8 januari en dus leek het logisch dat Verdasco zich – net als Halep – niet meer op tijd kon inschrijven voor de (kwalificaties van de) Australian Open. Omdat de ATP andere regels dan de WTA toepast voor wat betreft schorsingen, ontspringt de gewezen nummer 7 van de wereld echter de dans en staat hij binnenkort wél op de baan in Melbourne.

Fernando Verdasco - © Rio Open/Fotojump (Flickr)
Fernando Verdasco – © Rio Open/Fotojump (Flickr)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws