Home » Ethias Trophy » Geen Belgisch succes op openingsdag Ethias Trophy

Geen Belgisch succes op openingsdag Ethias Trophy

Geen Belgisch succes op openingsdag Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van het kwalificatietoernooi van de Ethias Trophy in Mons (Challenger, € 106 500) kwamen er drie landgenoten in actie. Zij konden helaas niet doorstoten naar de tweede kwalificatieronde. Michael Geerts, Yannick Mertens en Olaf De Weerdt waren vrijgesteld in de eerste ronde en komen op zondag in actie.

Zizou Bergs (geen ranking) kreeg een wildcard voor het kwalificiatietoernooi, en kwam als eerste Belg in actie in Mons. De 16-jarige Belg moest het opnemen tegen de 21-jarge Romain Barbosa (ATP-478), een Portugees met Belgische roots. Barbosa was met 6-3 en 6-3 te sterk voor Bergs.

Ook David Gentile (geen ranking) kwam via een wildcard aan de start van de kwalificaties. Hij verloor van de Chileen Marcelo Plaza (ATP-1362) met 6-4 en 6-2. Julien Dubail (ATP-537) ging met 6-1 en 7-6(2) ten onder tegen de Fransman Sadio Doumbia (ATP-450)

Op zondag komen er nog drie landgenoten in actie in Bergen, zij waren vrijgesteld in de eerste ronde. Michael Geerts (ATP-534) moet het opnemen tegen het topreekshoofd in de kwalificaties, de Rus Karen Khachanov (ATP-166). Yannick Mertens (ATP-180), tweede reekshoofd, moet aan de bak tegen Marcelo Plaza (ATP-1362) en Olaf De Weerdt (geen ranking) speelt tegen derde reekshoofd Aslan Karatsev (ATP-195). Wie drie kwalificatierondes overleeft, komt op de hoofdtabel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws