Home » Geen categorie » Geen Belgische finale in Hammamet

Geen Belgische finale in Hammamet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Clément Geens (ATP-390) en Omar Salman (ATP-644) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het Futures-toernooi in Hammamet ($10 000, Tunesië). Ze gingen beiden onderuit in de halve finale.

In kwartfinale zorgden de 20-jarige Geens en de 19-jarige Salman (foto) voor een stunt door de topreekshoofden naar huis te sturen. Salman moest het in de halve finale opnemen tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP-475), die vorige week Joris De Loore (ATP-305) van de titel hield. De Portugees liet Salman nooit in de wedstrijd komen en won na 56 minuten met 6-1 en 6-3.

Geens moest het opnemen tegen het vierde reekshoofd Alexander Ward (ATP-319). De Brit ging als een speer van start en won de eerste set met 6-1. In de tweede set liep Ward uit tot 3-0, en hij leek op weg naar een eenvoudige zege. Geens zette echter alles op alles en kon de set nog met 5-7 binnenhalen. Ward liep echter opnieuw uit tot 4-0 in de derde set, en nu kon onze landgenoot het kloofje niet meer dichten. Met 6-3 won de Brit de derde set, en later pakte hij ook de toernooizege.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS