Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Geen BNP Paribas Fortis Diamond Games in 2016

Geen BNP Paribas Fortis Diamond Games in 2016

Geen BNP Paribas Fortis Diamond Games in 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De BNP Paribas Fortis Diamond Games zullen niet meer plaatsvinden in 2016. Het WTA-toernooi van Antwerpen verdwijnt na één jaar van de kalender.

De BNP Paribas Fortis Diamond Games in Antwerpen zal op de kalender vervangen worden door het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Dat werd meegedeeld op de Twitter-account van de WTA, de Women’s Tennis Association.

Hierdoor verdwijnt het enige WTA-toernooi van België van de kalender. De winnares van de laatste editie, de Duitse Andrea Petkovic, zal haar titel dus niet kunnen verdedigen in Antwerpen.

De slechte datum op de WTA-kalender was een belangrijke factor voor de stopzetting van het internationale vrouwentoernooi. Het toernooi viel vlak na de Australian Open en de Fed Cup. Vele internationale toppers lassen dan een week rust in om nadien af te zakken naar de toernooien van Dubai en Doha.

Golazo, organisator van de Diamond Games, maakte bekend dat een opvolger van het WTA-toernooi in de maak is.

“Er wordt sindsdien werk gemaakt van een alternatief en die plannen worden stilaan concreet. Toernooidirectrice Kim Clijsters wil immers absoluut de huidige en toekomstige generatie toppers in ons land de kans te geven zich voor eigen publiek te kunnen tonen.”, aldus de organisatie.

In de tweede helft van september zal het nieuwe tennistoernooi voorgesteld worden.

 

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws