Home » Exhibitie » Geen enkelspel, wel twee dubbels voor Clijsters op WTT

Geen enkelspel, wel twee dubbels voor Clijsters op WTT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters kwam zaterdagnacht opnieuw in actie op de World TeamTennis (WTT). Ze werkte twee dubbels af, maar speelde geen enkelspel.

Het New York Empire van Clijsters nam het op tegen Chicago Smash met o.a. ex-Grand Slam-winnares Sloane Stephens. De Belgische speelde eerst in het gemengd dubbelspel aan de zijde van Jack Sock en viel even later in bij het vrouwen dubbel met de 18-jarige Hailey Baptiste.

Tegen Eugenie Bouchard en Rajeev Ram werd het een klinkende 5-2-overwinning. Bij een 14-16-achterstand moesten Kveta Peschke en Baptiste de laatste wedstrijd van de nacht winnen voor New York, maar dat lukte niet. Ook niet toen Clijsters bij een 1-3-achterstand Peschke verving. Het werd 2-5 voor het duo Bouchard en Bethanie Mattek-Sands dat Chicago de overwinning schonk: 21-16.

In de rangschikking bekleedt New York nog nipt de 4e plaats, maar wel samen met Washington Kastles. Komende nacht moet er dus opnieuw gewonnen worden tegen – geheel toevallig – Washington. Iets om naar uit te kijken, want wie weet neemt Clijsters het dan wel op tegen Venus Williams.

Samenvatting New York Empire vs. Chicago Smash

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS