Home » Billie Jean King Cup » Geen Mertens in Billie Jean King Cup tegen Hongarije, Costoulas maakt debuut: “Gaan vol voor de overwinning”

Geen Mertens in Billie Jean King Cup tegen Hongarije, Costoulas maakt debuut: “Gaan vol voor de overwinning”

Geen Mertens in Billie Jean King Cup tegen Hongarije, Costoulas maakt debuut: “Gaan vol voor de overwinning”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische tennisvrouwen nemen het volgende maand in de Billie Jean King Cup op tegen Hongarije in de play-offs van de Wereldgroep. Kapitein Wim Fissette maakte vrijdag zijn selectie bekend met één opvallende afwezige en één opmerkelijke nieuwkomer.

De Belgische selectie voor de ontmoeting met Hongarije:

  • Greet Minnen (WTA-62)
  • Yanina Wickmayer (WTA-83)
  • Sofia Costoulas (WTA-281)
  • Alison Van Uytvanck (WTA-364)
  • Kimberley Zimmermann (WTA D-59)

Geen Elise Mertens (WTA-41) dus, die om een (nog) onbekende reden niet in de selectie zit. Wel twee nieuwe gezichten, waarvan Zimmermann geen complete verrassing is. De Belgische groeide de voorbije jaren uit tot een degelijke dubbelspeelster en bewees dit seizoen eens te meer haar regelmaat.

De 18-jarige Costoulas krijgt op haar beurt de kans om een eerste keer van de Billie Jean King Cup-sfeer te proeven. De Limburgse is de ex-nummer 2 bij de junioren en speelde in 2022 de finale van de Junior Australian Open (Australië, Grand Slam). In 2021 stond ze in de finale van het dubbelspel op het juniorentoernooi van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam).

Sterke prestaties

“Ik ben blij dat we voor deze ontmoeting met Greet en Yanina kunnen rekenen op twee speelsters die allebei al het hele jaar enorm sterk presteren, zowel in enkel als in dubbel”, laat Fissette in een reactie weten. “Alison, onze derde speelster, maakte vorige week een succesvolle comeback. Kimberley is dan weer een uitstekende dubbelspeelster en met Sofia kiezen we voor een hele talentvolle speelster die voor de eerste keer kan proeven van tennis in teamverband.”

Over de afwezigheid van Mertens blijft de coach van Naomi Osaka (NG) op de vlakte. “Uiteraard is de afwezigheid van Elise bijzonder jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze sterke selectie vol voor de overwinning kunnen gaan tegen Hongarije”, besluit hij.

België neemt het op 11 en 12 november op tegen Hongarije in de Dôme in Charleroi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws