Home » Grand Slam » Geen tweede ronde voor Zanevska en Bonaventure op Roland Garros

Geen tweede ronde voor Zanevska en Bonaventure op Roland Garros

Geen tweede ronde voor Zanevska en Bonaventure op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maryna Zanevska (WTA-89) en Ysaline Bonaventure (WTA-84) konden zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros (Grand Slam, Frankrijk).

Na de nederlaag van David Goffin (ATP-113) en de zege van Elise Mertens (WTA-28) op de eerste dag van Roland Garros, was het op de tweede dag de beurt aan Zanevska en Bonaventure. Zanevska begon sterk aan haar partij tegen de Kazakse Yulia Putintseva (WTA-58). Onze landgenote knokte zich naar een 5-2-voorsprong maar kon de set niet afmaken.

Putintseva keerde terug en greep de eerste set met 7-5. De tweede set was spannend met breaks van de beide speelsters. De set werd beslist in een tiebreak en daarin was Putintseva met 7-3 de sterkste.

(lees verder onder de tweet)

Bonaventure nam het in haar eerste ronde op tegen Anna Blinkova (WTA-56). Blinkova verkeert in goede vorm en stond vorige week nog in de finale in Straatsburg.

Blinkova begon de partij meteen met een break waardoor Bonaventure moest achtervolgen. Onze landgenote had geen antwoord en verloor de eerste set met 6-2.

In de tweede set ging het van kwaad naar erger voor Bonaventure. Ze ging met 6-0 onderuit en verloor zo in amper 55 minuten. Bonaventure reageerde achteraf als volgt: “Verdrietig dat ik vandaag een schaduw van mezelf was. 55 minuten niets.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws