Home » Geen categorie » Geen tweede titel voor Van Uytvanck

Geen tweede titel voor Van Uytvanck

Geen tweede titel voor Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck is er niet in geslaagd om een tweede ITF-titel op haar palmares van 2013 te schrijven. In de finale van het toernooi van Sunderland ($ 15 000) was de Belgische een maatje te klein voor de Duitse Anna-Lena Friedsman.

De organisatie zal tevreden geweest zijn. De finale in Sunderland werd namelijk gespeeld door eerste reekshoofd Anna-Lena Friedsman (WTA-185) én tweede reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-187). Het minieme rankingverschil voorspelde dan ook een spannende wedstrijd.

De eerste set was dan ook een anticlimax. Friedsam was oppermachtig en Van Uytvanck liet niet alles zien wat ze kon: 2-6. Het publiek zag echter wel een felbevochten tweede set. Ali krikte haar niveau danig op en beide speelsters hielden elkaar nu mooi in evenwicht. Een niet te vermijden tiebreak moest dan ook de beslissing brengen. Daarin was het opnieuw Friedsam die iets alerter was en op de juiste momenten een aanval plaatste: 4-7.

Hoewel Alison Van Uytvanck – die net uit blessure komt – de week niet kon bekronen met een titel, toch kan ze niet anders dan tevreden zijn. Het vertrouwen dat ze deze week getankt heeft, zal volgende week dan ook goed van pas komen op het toernooi van Croissy-Beaubourg ($ 50 000).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws