Home » Geen categorie » Geen verjaardagscadeau voor Van Uyvanck

Geen verjaardagscadeau voor Van Uyvanck

Geen verjaardagscadeau voor Van Uyvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft zich in Croissy-Beaubourg, in Frankrijk ($ 50 000), niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde. De Tsjechische Sandra Zahlavova gaf geen cadeautjes aan de jarige Van Uytvanck en won in twee sets.

Alison Van Uytvanck (WTA-187) zakte met haar finaleplaats van vorige week met veel vertrouwen af naar Frankrijk. De Tsjechische Sandra Zahlavova (WTA-229) leek dan ook een haalbare kaart, maar de ex-nummer 78 van de wereld liet zien dat ze nog steeds een goed potje kan tennissen.

Van Uytvanck kwam eigenlijk nooit echt in het stuk voor. Zowel in de eerste als in de tweede set was Zahlavova oppermachtig. Na iets meer dan een uur kon de Tsjechische dan ook al juichen. Het werd 2-6 en 3-6.

In het dubbelspel komt Van Uytvanck echter nog wel in actie. Samen met de Duitse Anna-Lena Friedsam – van wie ze vorige week nog een ITF-finale verloor – wonnen ze in de eerste ronde van derde reekshoofden Vrljic-Klemenschits. In de kwartfinale neemt het Belgisch-Duits duo het op tegen de Russische Maria Kondratieva en de Bulgaarse Elitsa Kostova.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws