Home » Geen categorie » Geen verschuivingen bij Belgische toppers, laagste positie voor Coppejans sinds 2013

Geen verschuivingen bij Belgische toppers, laagste positie voor Coppejans sinds 2013

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen veranderingen bij de Belgische toppers op de nieuwste ATP-ranking. Wel een nieuwe terugval voor Kimmer Coppejans (ATP-310) die voor het eerst in vier jaar tijd nog eens buiten de top 300 valt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

David Goffin (ATP-12), vorige week enigszins verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales in Metz, weet zijn twaalfde plaats te behouden en blijft uiteraard de beste Belg op de wereldrangslijst. Steve Darcis (ATP-76) wint een plaatsje, terwijl Ruben Bemelmans (ATP-92), de derde Belg in de top honderd, voor de tweede week op rij op zijn stek blijft hangen.

Ook voor Arthur De Greef (ATP-148, +1), Joris De Loore (ATP-221, -1), Julien Cagnina (ATP-267, -2) – ondanks zijn zevende titel van het jaar -, Yannik Reuter (ATP-318, -1) en Yannick Mertens (ATP-333, +6) vonden er geen grote verschuivingen plaats. De grootste stijging was weggelegd voor Niels Desein (ATP-545) die liefst 273 plaatsen klom. Kimmer Coppejans (ATP-310) ging dan weer 21 tellen achteruit en bereikte zijn laagste notering sinds 9 september 2013.

Helemaal bovenaan de wereldranglijst zijn er geen veranderingen.Rafael Nadal (ATP-1) heeft een voorsprong van bijna 2.000 punten op Roger Federer (ATP-2). Beide tenoren waren de voorbije week de blikvangers op de eerste editie van de Rod Laver Cup in Praag. Ook de rest van de top vijf blijft ongewijzigd met Andy Murray (ATP-3), gevolgd door Alexander Zverev (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-5).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER