Home » Grand Slam » Gérard dolgelukkig met eerste Grand Slam: “Hier heb ik jaren op gewacht”

Gérard dolgelukkig met eerste Grand Slam: “Hier heb ik jaren op gewacht”

Gérard dolgelukkig met eerste Grand Slam: “Hier heb ik jaren op gewacht”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Meteen na zijn eerste Grand Slam-titel ooit kon Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) zijn vreugde uiteraard niet verstoppen. “Dit betekent zo veel voor mij”, liet hij optekenen op zijn persconferentie.

De Belg liet de overwinning tegen Alfie Hewett (ITF Wheelchair-3) ei zo na uit zijn handen glippen bij een 6-0 en 4-1-voorsprong. “Ik had stress en kon mijn spel niet meer spelen”, verklaart Gérard. “Ik verloor die tweede set en zei tegen mezelf dat ik de bal sterker moest raken en Alfie aan het bewegen moest brengen. Dat heb ik gedaan en dat heeft geholpen.”

“Ik dacht te veel na en moest daarmee stoppen. Gewoon spelen. Op het einde van de wedstrijd was mijn opslag ongelofelijk, ik denk dat ik in het laatste spel alleen maar eerste opslagen had.”

Zo gelukkig

“Wat deze overwinning voor mij betekent? Ik ben zo gelukkig dat ik dit toernooi heb gewonnen, want dit is mijn eerste Grand Slam. Ik heb hier jaren op gewacht en zo hard voor gewerkt met mijn coaches, mijn fysio… met iedereen rondom mij. Dit betekent zo veel.”

Gérard is uiteraard gebrand op meer en wil het niet bij één Slam houden. “Ik wil graag nummer 1 van de wereld worden en dan moet ik meerdere Grand Slams per jaar winnen. Ik wil ze graag allemaal winnen. Ook speelt goud op de Paralympische Spelen in Tokio in mijn hoofd. Ik mag echter niet te veel vertrouwen hebben, want er zijn nog heel wat andere goede spelers. Vandaag win ik, maar op een volgende Grand Slam kan het helemaal anders uitdraaien.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws