Home » Geen categorie » Geukens onderuit in derde ronde

Geukens onderuit in derde ronde

Geukens onderuit in derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Copa Del Cafe, een Grade 1-juniorentoernooi in Costa Rica, te bereiken. Na twee knappe wedstrijden, bleek de Zwitserse Karin Kennel in twee sets te sterk.

Britt Geukens (ITF-148) was goed begonnen aan het toernooi. Na een makkelijke 6-1 6-3-overwinning op de Mexicaanse Cassandra Vazquez (ITF-191), stuurde de Belgische in de tweede ronde het dertiende reekshoofd naar huis. De Amerikaanse Johnnise Renaud (ITF-137) moest in elke set een keer te veel haar opslag inleveren, en zo plaatste Geukens zich voor de derde ronde met 7-5 en 6-4.

In die derde ronde kwam Britt Geukens uit tegen het Zwitserse tweede reekshoofd Karin Kennel (ITF-13), die vorige week nog aan de zijde van Elise Mertens het dubbeltoernooi van de Abierto Juvenil Mexicano won. Het rankingverschil tussen beide meisjes werd ook op het terrein duidelijk. In de eerste set was Kennel oppermachtig: 1-6. In de tweede set kon Britt Geukens wel aanklampen, maar daar bleef het dan ook bij: 3-6.

En ook in het dubbelspel is Britt Geuekens uitgeschakeld. Samen met de Tsjechische Marie Bouzkova was Geukens aangeduid als achtste reekshoofd. Hun eerste ronde verliep dan ook vlekkeloos, en wonnen ze simpel met 6-3 en 6-1 tegen een Mexicaans-Costa Ricaans duo. In de kwartfinale moesten ze echter nipt het onderspit delven tegen de Amerikaanse Arconada en de Mexicaanse Bramato. Nadat ze de eerste set verloren met 3-6, draaide ze de rollen in de tweede set om: 6-4. De supertiebreak die daarop volgde werd echter opnieuw gewonnen door Arconada en Bramato (6-10) en zo zit het toernooi voor Britt Geukens er dus volledig op.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws