Home » Geen categorie » Gigounon naar finale in Xabia, Coppejans sneuvelt

Gigounon naar finale in Xabia, Coppejans sneuvelt

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het ITF-toernooi van Xabia (Spanje, $ 25 000) heeft Germain Gigounon (ATP-725) de finale gehaald. Kimmer Coppejans (ATP-285) sneuvelde en mist zo een Belgische finale.

Gigounon nam het in de halve finale op tegen de thuisspeler Sergio Gutierrez-Ferrol (ATP-282). Het was de Belg die het beste aan de partij begon en stond lange tijd op een break voorsprong. In het zevende game speelde Gigounon die voorsprong echter kwijt en Gutierrez-Ferrol kwam zelfs op een break voorsprong. Gigounon brak in extremis terug en de twee stevenden af op een tiebreak. Daarin haalde de Belg het met het kleinste verschil.

In de tweede manche kwam Gigounon tot twee keer toe op een break voorsprong, maar de Spanjaard knokte zich telkens terug in de wedstrijd. In de eindfase van de set slaagde Gigounon erin om een curciale break te scoren en serveerde daarop de wedstrijd uit. Het werd 7-6 (6) en 7-5 na 2 uur en 13 minuten tennis. Vrijdag pakte Gigounon (ATP D-626) al de titel in het dubbelspel.

Geen Belgische finale

Voor Coppejans zit het toernooi er in de halve finale op. Hij moest vrijdag diep gaan tegen het tweede reekshoofd en voelde de gevolgen waarschijnlijk in zijn wedstrijd op zaterdag. In de halve finale nam hij het op tegen Marco Trungelliti (ATP-265), het nummer drie van de plaatsingslijst.

In de eerste zes spelletjes ging het er stevig aan toe tussen beide spelers. Coppejans kwam al gauw op een break achterstand maar zette die scheve situatie recht door drie spelletjes op rij te winnen. Die break voorsprong was hij echter vlak daarna weer kwijt en daarna ging het bergaf voor de Belg. Ondanks een aantal felbevochten games, kon Coppejans slechts één spelletje meer binnenhalen. Na 1 uur en 30 minuten stonden de 3-6 en 1-6 cijfers vast.