Home » Grand Slam » US Open » Goffin als enige Belg in tweede ronde US Open

Goffin als enige Belg in tweede ronde US Open

Goffin als enige Belg in tweede ronde US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-56) staat als enige Belgische man in de tweede ronde van de US Open, hij versloeg Niels Desein (ATP-238) in drie sets. Voor Steve Darcis (ATP-364) zit het toernooi erop, hij stond dicht bij de overwinning, maar moest uiteindelijk de duimen leggen tegen de Slovaak Martin Klizan (ATP-65) na een slopende vijfsetter.

Goffin stond in een Belgisch duel tegenover Desein, die zich via de kwalificaties voor het eerst geplaatst had. Debutant Desein kon echter weinig weerwerk bieden tegen de ‘man in vorm’, Goffin won makkelijk met 6-1 6-3 6-3 na 1 uur en 31 minuten. In de volgende ronde moet onze landgenoot het opnemen tegen de Portugees Joao Sousa (ATP-38). Daarna wacht mogelijk een duel met één van de favorieten voor de eindzege : Grigor Dimitrov (ATP-8)

Darcis begon uitstekend aan de wedstrijd, en pakte vlot de eerste twee sets met 6-3 en 6-2. In de derde en vierde set stond hij dicht bij de zege, maar uiteindelijk ging de Slovaak tweemaal met setwinst lopen : 6-7(5) en 5-7. In een beslissende vijfde set haalde Klizan de overwinning met 4-6 binnen na 3 uur en 37 minuten. Darcis, die vanuit de kwalificaties de hoofdtabel bereikte, mist zo een topaffiche met Thomas Berdych (ATP-7), die veteraan Lleyton Hewitt (ATP-41) naar huis stuurde.

Op twitter toonde Darcis zich ontgoocheld, maar vastberaden om volgende keer wél te winnen :

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws