David Goffin (ATP-7) heeft met knap tennis Alexander Zverev (ATP-4) verslagen op de Hopman Cup. In het duel tegen Duitsland staat het nu 1-1.

Goffin stond in zijn eerste duel van 2018 voor de derde keer tegenover Zverev. In de onderlinge confrontaties stond het 1-1. Nadat Elise Mertens (WTA-36) het hoofd moest buigen tegen Angelique Kerber (WTA-21), stond Goffin voor een belangrijke klus in het duel tegen Duitsland.

De Belgische nummer één nam een vliegende start. Hij kwam meteen op een 2-0-voorsprong en liet Zverev niet meer terugkeren. Goffin ging solide naar 6-3.

In de tweede set startte Zverev sterk met een 2-0-voorsprong. Goffin vond echter zijn tweede adem en brak terug tot 2-2. De Luikenaar ging verder op zijn elan en benutte opnieuw een breakpunt. Zverev kon geen vuist meer maken en ging opnieuw onderuit met 6-3.

Door de zege van Goffin staat het nu 1-1 in het duel tussen België en Duitsland. Het gemengd dubbelspel zal voor de beslissing zorgen. Daarin nemen Goffin en Mertens het op tegen Zverev en Kerber.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.