Home » Ethias Trophy » Goffin en Darcis naar kwartfinale in Bergen

Goffin en Darcis naar kwartfinale in Bergen

Goffin en Darcis naar kwartfinale in Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-31) en Steve Darcis (ATP-355) hebben zich op de Ethias Trophy in Bergen (€106 500) geplaatst voor de kwartfinale. Ruben Bemelmans (ATP-177) schaarde zich reeds op woensdag bij de laatste acht.

Darcis is bezig aan een uitstekend toernooi in Bergen, in de eerste ronde zorgde hij voor een stunt door het Israëlische vijfde reekshoofd Dudi Sela (ATP-87) in twee sets te verslaan. Op donderdag moest hij aan de bak tegen kwalificatiespeler Yann Marti (ATP-214), die Kimmer Coppejans (ATP-192) naar huis stuurde. Darcis kende weinig moeite met zijn Zwitserse tegenstander, hij haalde het na 1 uur en 22 minuten met 6-2 6-4.

Topfavoriet Goffin hield het in de eerste set erg spannend tegen de Duitser Matthias Bachinger (ATP-202), pas op het einde kon hij met 7-5 de beslissing forceren. In de tweede set ging hij al eerder door de opslag van zijn tegenstrever. Met 6-2 in set twee boekte hij na 1 uur en 4 minuten zijn plaatsje in de kwartfinale.

Met drie landgenoten in de kwartfinale doen de Belgen het uitstekend in Bergen, Bemelmans wacht wellicht de moeilijkste opdracht tegen derde reekshoofd Jiri Vesely (ATP-78). Darcis komt uit tegen de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP-158), die de carrière van Olivier Rochus beëindigde. Ook voor Goffin is de opdracht niet evident, hij treft de 17-jarige Alexander Zverev, die dit jaar de Australian Open won bij de junioren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws