Home » Davis Cup » Goffin geeft door gebroken pols forfait voor Davis Cup

Goffin geeft door gebroken pols forfait voor Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-72) heeft gisteren op training zijn pols gebroken en kan daardoor vanaf donderdag niet meedoen aan de belangrijke Davis Cup-confrontatie tegen Israël.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de Davis Cup  moeten de Belgische tennissers vanaf donderdag Israël bekampen zonder hun best geplaatste speler David Goffin. Goffin brak gisteren op training zijn pols en wordt morgen geopereerd. De polsblessure betekent voor het Luikse talent ineens ook het einde van zijn seizoen.

[twu word=”

” type=”query” count=”” timer=”” autoplay=”1″ multiple=”false” width=””]

De Belgische kapitein Johan Van Herck heeft nog geen vervanger aangeduid voor de 22-jarige Goffin. Maar waarschijnlijk zal Maxime Authom opgeroepen worden als vervanger aangezien hij de reserve is in de selectie. De rest van de Belgische selectie bestaat uit Olivier Rochus (ATP-147), Ruben Bemelmans (ATP-155) en Steve Darcis (ATP-165).

Vanaf donderdag tot zondag speelt België tegen Israel op gravel in de Antwerpse Lotto-Arena. Het is een erg belangrijk duel. De winnaar van de ontmoeting blijft volgend jaar in de Wereldgroep, de verliezer zakt naar groep I van de Europees-Afrikaanse zone.

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER