Home » Geen categorie » Goffin heeft een duidelijk plan tegen Nadal op de ATP Finals

Goffin heeft een duidelijk plan tegen Nadal op de ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor zijn eerste wedstrijd op de ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) mag David Goffin (ATP-8) zich opmaken voor Rafael Nadal (ATP-1). De Belg heeft hiervoor een duidelijk speelplan klaar. 

Goffin mag meteen zijn (echte) debuut op de ATP Finals maken tegen het nummer één van de wereld Nadal. De Belg verloor dit jaar zijn enige twee confrontaties met de Spanjaard, maar dat was telkens op gravel. Op het Londense indoor hardcourt kan het verhaal anders verlopen. Nadal, die zich twee weken geleden nog moest terugtrekken uit het toernooi van Parijs, sukkelt opnieuw met zijn knie. Voor Goffin is het speelplan duidelijk: Nadal laten lopen.

“We hebben enkele goede wedstrijden tegen elkaar gespeeld, op het gravel van Madrid was het bijvoorbeeld een erg goede partij die naar Nadal ging. We zullen proberen er hier opnieuw een goede wedstrijd van te maken. Ik ben er zeker van dat ik goed kan spelen tegen hem. Ik ga proberen om goede rally’s te spelen, agressief te zijn en hem veel te doen lopen”, aldus de Belg.

In Madrid legde Goffin de gravelkoning het vuur aan de schenen. Nadal kon pas na 2 uur afstand nemen van de hardnekkige Belg.

“We zullen zien, ik heb niets om te verliezen. Het zal een goede wedstrijd worden.”

#practice #nicepic #thanks #atpworldtourfinals #london

Een bericht gedeeld door Rafa Nadal (@rafaelnadal) op

koen

koen

MEER NIEUWS