Home » Geen categorie » Goffin: “Ik ga iets proberen wat ik nog nooit heb geprobeerd”

Goffin: “Ik ga iets proberen wat ik nog nooit heb geprobeerd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zaterdag staat David Goffin (ATP-8) in de halve finale van de ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk,$ 8 000 000) tegenover Roger Federer (ATP-2). Een game-plan heeft de Belg echter nog niet klaar.

Veel tijd om te genieten van zijn overwinning heeft de Belg niet, zaterdag staat hij al in de halve finale tegenover zijn grote idool Federer. Goffin geeft toe dat hij geen idee heeft hoe hij de Zwitser moet verslaan. Bij hun laatste ontmoeting in Basel was de Swiss Maestro oppermachtig.

“Ik heb de sleutel nog niet gevonden om hem te verslaan”, zei Goffin na zijn overwinning op Dominic Thiem (ATP-5).

“Eerlijk waar, ik heb geen idee wat ik morgen moet doen. Maar ik ga iets proberen, iets anders, iets wat ik nog nooit heb geprobeerd. Ja, ik ga mijn best doen om een betere wedstrijd te spelen dan in Basel, dat is zeker.”

De uitdaging is groot: Federer is ongeslagen deze week in Londen en verloor dit jaar slechts vier wedstrijden.

“Ik speelde al zoveel keer tegen Roger en het is altijd moeilijk tegen hem. Er zal een leuke atmosfeer zijn op het veld. Ik heb niets te verliezen. Ik moet mijn niveau omhoog tillen.”

“Ik was klaar voor een moeilijke strijd”

Goffin versloeg zijn goede vriend Thiem in de laatste groepswedstrijd en plaatste zich zo ten koste van hem voor de halve finale.

“Het is nooit eenvoudig en het is jammer dat ik tegen Dominic moest spelen voor een plaats in de halve finale, hij is zo’n goede vriend en vriendelijke kerel. Dat is waarom ik zo hard gefocust was vanaf het begin van de wedstrijd, ik moest klaar zijn voor een zware wedstrijd. Ik was een beetje verrast hoe goed hij van start ging, hij bewoog goed, maar ik wist dat ik in het verleden een oplossing vond om hem te verslaan. De sleutel was mijn return, ik wist dat ik agressief moest zijn bij mijn returns.

koen

koen

MEER NIEUWS