Home » ATP » Goffin is klaar voor Melbourne: “Heel tevreden van mijn niveau op training”

Goffin is klaar voor Melbourne: “Heel tevreden van mijn niveau op training”

Goffin is klaar voor Melbourne: “Heel tevreden van mijn niveau op training”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) neemt deze week deel aan de Great Ocean Road Open (ATP 250), één van de vele voorbereidingstoernooien op de Australian Open. De Belg is eerste reekshoofd en klaar voor de strijd. “Ik voel me goed op training, hopelijk kan ik dat positieve doortrekken in mijn wedstrijden”, klinkt het.

“Ik heb mij goed kunnen voorbereiden tijdens de quarantaine”, opent de Luikenaar. “Ik kon twee uur per dag trainen en dat op de site van de Australian Open mét de officiële ballen van het toernooi.”

“Ik ben heel tevreden van mijn niveau op training en hoop dat ik verschillende wedstrijden kan spelen voor de Australian Open. Ik ga alleszins alles geven en proberen zo ver mogelijk te geraken in het voorbereidingstoernooi deze week. Ik sta aan het begin van een nieuw seizoen en er zijn dingen veranderd voor mij, dus ik leg mijzelf geen specifieke verwachtingen op. Ik verwacht niet dat het allemaal vanzelf zal gaan, elke wedstrijd wordt een gevecht. Ik heb er alleszins goede hoop op.”

Vrijheid

Net als alle andere toppers, kan ook Goffin sinds kort terug van zijn vrijheid genieten. “Zaterdag om 7u30 zat mijn quarantaine erop. Die dag zijn we gaan wandelen en ‘s avonds zijn we op restaurant geweest. In quarantaine gaan, was een opgave, maar het was de moeite waard. Nu kunnen we terug vrij bewegen en doen wat we deden voor de pandemie.”

“Op de site van de Australian Open lijkt het alsof er al een Grand Slam aan de gang is. Overal worden wedstrijden gespeeld. Dat is best speciaal, al die toernooien op dezelfde locatie.”

Toptalent Alcaraz

Op de Great Ocean Road Open wacht de Belg in zijn tweede ronde (hij had als topreekshoofd een vrijgeleide in de eerste) Carlos Alcaraz (ATP-146), dé sensatie uit de kwalificaties voor de Australian Open. “Wordt hij de nieuwe Nadal genoemd? Ik ken hem niet, maar heb zijn resultaten wel al wat gevolgd. Hij liet al zien dat hij kan tennissen, maar hij komt uit een strikte quarantaine en heeft niet veel kunnen trainen.”

De twee ontmoeten elkaar op woensdag.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws