Home » ATP » Goffin kan Federer niet van tiende triomf houden in Halle

Goffin kan Federer niet van tiende triomf houden in Halle

Goffin kan Federer niet van tiende triomf houden in Halle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) heeft voor de tiende keer in zijn carrière het ATP-toernooi van Halle (Duitsland, ATP 500) op zijn naam geschreven. De Zwitser was in twee sets te sterk voor onze landgenoot David Goffin (ATP-33).

Goffin liet deze week knap tennis zien in Halle, en maakte ook een goede indruk bij de start van de finale. Bij 2-2 leek Federer even te gaan wankelen bij 0-40 op zijn opslag, maar Goffin kon de drie breakpunten niet benutten. De Luikenaar bleef sterk serveren en moest op weg naar de tiebreak geen enkel breakpunt toestaan. In de tiebreak slopen er echter wel foutjes in het spel van Goffin, Federer maakte dankbaar gebruik en ging met 6-7 (2) aan de leiding.

Goffin begon dramatisch aan de tweede set, onze landgenoot sloeg drie dubbele fouten en moest meteen zijn opslagspelletje afgeven. Door het verlies van de tiebreak was het zelfvertrouwen van de Luikenaar wat aangetast, en wat later moest hij ook een tweede break toestaan. Bij 1-5 moest Goffin serveren om in de wedstrijd te blijven, maar Federer dwong een matchpunt af. Het was meteen raak voor de Zwitser die voor de tiende keer de titel pakt in Halle.

Goffin: “Federer was gewoon te sterk”

“De eerste set was heel intens, ik was erg goed begonnen. Als je tegen Federer mogelijkheden hebt, dan moet je ze benutten, en dat deed ik niet. Daarna schakelde hij een versnelling hoger in de tiebreak, en kon ik hem niet meer bijhouden. Hij speelt zo goed op gras, het is ongelooflijk. We hadden beiden een fantastische week, maar vandaag was hij gewoon te sterk”, aldus Goffin na afloop van de partij.

Federer: “Ik had nooit gedacht dat ik hier tien keer zou winnen”

Federer was blij met zijn eindzege en loofde ook onze landgenoot: “Goffin was de eerste tien spelletjes eigenlijk beter, maar daar liet hij het een beetje liggen. Ik was erg blij dat ik vandaag tegen hem kon spelen, ik ben fan van zijn spel en heb de eerste set misschien wel een beetje gestolen. Ik had niet gedacht dat ik hier ooit tien keer kon winnen. Ik ben blij dat ik hier nog steeds sta, en nog steeds toptennis kan spelen, ook tegen de nieuwe generatie.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Feelin 1️⃣0️⃣ again

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer) op

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws