Home » Nieuws » Goffin kansloos onderuit in Melbourne

Goffin kansloos onderuit in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australian Open (Australië, Grand Slam) zit erop voor David Goffin (ATP-45). Onze landgenoot verloor zijn eerste wedstrijd in drie sets.

Goffin blesseerde zich in aanloop naar de Australian Open en kwam met niet al te veel vertrouwen aan de start van zijn duel tegen de Brit Daniel Evans (ATP-24). In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 4-5 moest Goffin serveren om in de set te blijven, maar de Luikenaar speelde een erg slordig spelletje. Evans maakte de klus af en won de set met 4-6.

In set twee werd Goffin al snel gebroken. Hij zette de scheve situatie nog wel recht maar Evans ging opnieuw door de opslag van zijn tegenstander: 3-6. In de derde set liet Goffin de moed zakken, hij won geen enkel spelletje meer en moest met 0-6 inpakken.

“Ik voelde me verloren op de baan”

Goffin besefte achteraf dat het niet goed zat: “Het was een slechte wedstrijd, ik voelde me niet goed op de baan en na het verlies in de eerste set worstelde ik met mijn gedachten en emoties. Ik slaagde er niet in om het tij te keren, bleef twijfelen en vond geen oplossingen. Ik ben heel teleurgesteld, deze nederlaag doet pijn maar ik blijf mijn best doen. Ik moet ervoor zorgen dat deze zware periode niet te lang blijft duren.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS