Home » ATP » Goffin kijkt uit naar het nieuwe seizoen en stelt beslissing Davis Cup uit

Goffin kijkt uit naar het nieuwe seizoen en stelt beslissing Davis Cup uit

Goffin kijkt uit naar het nieuwe seizoen en stelt beslissing Davis Cup uit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Over zeven dagen vertrekt David Goffin (ATP-22) naar Doha voor de Qatar ExxonMobil Open, de opener van zijn nieuwe seizoen. In een interview met Le Soir blikt de 28-jarige Luikenaar vooruit naar 2019.

Eind september moest Goffin door een elleboogblessure al een punt zetten achter een bijzonder mager seizoen. Nu bijna drie maanden later lijken alle blessureperikelen van de baan. “Ik voel me heel goed. Ik heb geen enkel fysiek ongemak meer en ben enigszins blij met zo’n lange voorbereiding. De voorbije jaren was dat niet mogelijk door de overvolle kalender. Nu hebben we verschillende accenten gelegd waaronder voornamelijk mijn positie op de baan, de opslag, volleys en slices. Het hoeft geen betoog dat ik enorm blij ben dat ik opnieuw tot het uiterste kan gaan.”

“Ik ben enorm blij dat ik opnieuw tot het uiterste kan gaan”

Goffin opent het seizoen in Doha en vertrekt dan meteen naar Australië voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. “Ik heb in het verleden twee keer meegedaan aan het exhibitietoernooi Kooyong Classic. Door de veranderende omstandigheden kan het programma daar snel wijzigen en dat vergt toch meer energie dan gedacht. Ik verkies er nu dus voor om meteen naar Melbourne af te zakken en daar de voorbereiding zo vroeg mogelijk te starten.”

Davis Cup?

En wat met de Davis Cup-ontmoeting in en tegen Brazilië, amper één week na de Australian Open. “Dat blijft op mijn programma staan, maar we moeten eerst afwachten hoe ik me voel na Melbourne. De verre verplaatsing in combinatie met een andere ondergrond (indoor gravel) vereisen dat ik dan honderd procent in orde moet zijn. Daar kan ik nu dus geen uitsluitsel over geven.” Bovendien staan daarna ook nog de toernooien van Montpellier, Rotterdam en Marseille op het programma.

David Goffin - © Philippe Buissin (Imagellan)
David Goffin – © Philippe Buissin (Imagellan)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws