Home » Grand Slam » US Open » Goffin knokt zich in thriller met pijnlijke knie naar derde ronde US Open

Goffin knokt zich in thriller met pijnlijke knie naar derde ronde US Open

Goffin knokt zich in thriller met pijnlijke knie naar derde ronde US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft zich in een spannende vijfsetter geplaatst voor de derde ronde op de US Open. Na 4 uur en 19 minuten mocht hij de handen in de lucht steken tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-72).

Nadat Goffin in de eerste ronde van de US Open Julien Benneteau (ATP-100) had geklopt in vier sets, stond nu een duel met de Argentijn Pella op het programma. De Argentijn had landgenoot Steve Darcis nog naar huis gestuurd.

De partij begon moeizaam voor de Belgische nummer één. Goffin haalde in de eerste set duidelijk niet zijn beste niveau en moest de set met 6-3 prijsgeven. Na de eerste set liet de Luikenaar zich op het terrein behandelen aan zijn linkerknie die sterk ingetapet was.

In de tweede set vroeg Goffin nog meerdere keren de kinesist op het terrein voor zijn knie maar hij gaf niet op. Met wilskracht knokte hij zich naar de zege in een tiebreak in de tweede set. In de derde set werd het opnieuw een tiebreak maar deze keer was Pella de sterkste.

Goffin keek in de vierde set tegen een 2-1-achterstand aan maar bleef vechten. In een derde tiebreak zette hij met mooie punten de score terug gelijk.

In de beslissende vijfde set ging Goffin bij 2-2 door Pella’s opslag met een forehandwinner. De Belgische nummer één speelde steeds beter en liet de Argentijn niet meer terugkeren. Bij een 5-3-voorsprong brak Goffin een tweede keer en mocht hij na 4 uur en 19 minuten juichen. Een knappe zege met 3-6, 7-6, 6-7, 7-6 en 6-3! In de derde ronde volgt een duel met de Fransman Gael Monfils (ATP-22) die de Amerikaan Donald Young (ATP-57) in vijf sets klopte.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws