Home » ATP » Goffin kruipt door oog van de naald in Antalya

Goffin kruipt door oog van de naald in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-16) heeft met veel moeite zijn eerste zege van 2021 te pakken. Op het ATP-toernooi van Antalya (Turkije, ATP 250) moest hij vijf matchpunten redden in zijn eerste wedstrijd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin verklaarde helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en won zijn vijf vorige duels tegen boezemvriend Pierre-Hugues Herbert (ATP-83). Toch sputterde de motor van de Luikenaar meteen in de eerste set, hij werd drie keer gebroken en verloor de set met 3-6.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar bij 4-4 moest Goffin opnieuw zijn opslagspelletje prijsgeven. De Fransman mocht serveren voor de wedstrijd, maar onze landgenoot wist vijf wedstrijdpunten weg te werken. Daarna ging Goffin nogmaals door de opslag van Herbert, en zo trok hij met 7-5 het laken naar zich toe.

De veer van de Fransman leek gebroken in de derde set, hij keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Herbert won geen enkel spelletje meer en Goffin pakte set drie autoritair met 6-0. De wedstrijd duurde ruim twee uur.

Het is de eerste zege van Goffin sinds de US Open in 2020. In de volgende ronde komt hij uit tegen Matthias Bachinger (ATP-279) of Nicola Kuhn (ATP-253). Samen met Herbert (ATP D-25) komt Goffin (ATP D-250) vrijdag ook nog in actie in het dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS