Home » ATP » Goffin is klaar voor 2021: “De voorbereidingen verlopen heel goed”

Goffin is klaar voor 2021: “De voorbereidingen verlopen heel goed”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-16) opent het nieuwe seizoen deze week in Antalya (Turkije, ATP 250) en is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Sinds de lockdown vorig jaar kende de Luikenaar een erbarmelijk seizoen, maar met zijn nieuwe coach Germain Gigounon is hij vastbesloten om van 2021 een topjaar te maken. “Ik wil mijzelf terug goed voelen op de baan en dat gevoel kan ik bekomen door opnieuw te werken op mijn sterke punten en op wat mijn identiteit maakt”, vertelt hij in een interview met de RTBF.

“Daarop werken, geeft mij een beter gevoel op training en dat hebben we de voorbije weken dan ook gedaan. Terug naar de basis. Het heeft geen zin om bezig te zijn met ingewikkelde zaken.”

“Met Germain en Fabien Bertrand, mijn fysio, klikt het goed. Beetje bij beetje valt alles op zijn plaats en groeit mijn vertrouwen.”

David Goffin en Germain Gigounon - © David Goffin (Facebook)
David Goffin en Germain Gigounon – © David Goffin (Facebook)

Antalya

Hoewel Goffin deze week aantreedt in Antalya, was het plan aanvankelijk om op 14 december naar Australië af te reizen, “maar toen kwam de nieuwe kalender uit en bleek de Australian Open verplaatst naar februari. We hadden bijgevolg besloten om pas op 14 januari te vertrekken. Recent werd dan het toernooi van Antalya aan de planning toegevoegd omdat ik voel dat ik er klaar voor ben en het goed is om enkele wedstrijden in de benen te hebben.”

In Turkije verblijft Goffin enkel in het hotel, buitenkomen zit er niet in. “De terreinen zijn op de site van het hotel, dus veel bewegingsruimte is er niet. Er is geen publiek en we zijn getest geweest bij aankomst, waarna we 24 uur in quarantaine zijn gegaan om op het resultaat te wachten. Momenteel verloopt alles nog altijd vlekkeloos.”

Quarantaine in Australië

Na Turkije wacht Australië, waar Goffin en zijn team opnieuw in quarantaine zullen worden geplaatst. Het is geen geheim dat de Luikenaar geen fan is van het vele testen, quarantaines en alle strikte maatregelen die de coronacrisis met zich meebrengen. “Klopt, maar in Australië zal er opnieuw publiek zijn, dus de omstandigheden zullen weer iets normaler aanvoelen. Ik denk dat er, mede dankzij het vaccin, licht aan het einde van de tunnel begint te komen. Althans, dat hoop ik…”

Voor de Australian Open heeft Goffin alvast goed nieuws gekregen: hij heeft een uitzondering bekomen en mag drie extra personen meepakken. “Normaal mag je als speler maar twee extra teamleden mee naar Australië pakken, maar ik heb gevraagd of ik Stéphanie, mijn verloofde, mag toevoegen aan mijn team. Dat werd toegestaan omdat sommige andere spelers maar met één persoon komen en dat compenseert de beschikbare plaatsen.”

Dimitrov

Zoals Tennisplaza eerder schreef, moet al wie wil deelnemen aan de Australian Open voor de start van het toernooi twee weken verplicht in quarantaine. De spelers mogen tijdens de eerste week slechts één andere speler kiezen als trainingsmaatje. Goffin koos voor zijn goede vriend Grigor Dimitrov (ATP-19). “Het is belangrijk om iemand te kiezen met wie je goed overweg kan”, licht de Belgische nummer 1 zijn keuze toe. “Bovendien kan ik het ook goed vinden met zijn nieuwe coach Dante Bottini (ex-coach van o.a. Kei Nishikori (ATP-41), n.v.d.r.).”

Grigor Dimitrov - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)
Grigor Dimitrov – © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

“Omdat we een hele week gaan samenwerken, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Grigor is een speler die alles kan en ook fysiek sterk is. Stel dat ik met een fysiek minder stabiele speler, zoals bijvoorbeeld Milos Raonic (ATP-14), zou trainen en diens rug raakt geblokkeerd, wat moet ik dan doen? Mijn voorbereiding stopzetten? Met Grigor heb ik alles wat ik nodig heb en vanaf de tweede week komen Kyle Edmund (ATP-48) en Karen Khachanov (ATP-20) erbij. Zij hebben elk hun eigen stijl en spelen op een erg hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat dat een goede bubbel wordt.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS