Home » Geen categorie » Goffin met knalprestatie naar finale in Gstaad

Goffin met knalprestatie naar finale in Gstaad

Goffin met knalprestatie naar finale in Gstaad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft zijn favorietenstatus waargemaakt in de halve finale op de Swiss Open (ATP-250; € 439 405) in Gstaad. Op gravel ging hij vlot voorbij de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-39) en plaatste zich zo voor zijn tweede finale van 2015.

Topreekshoofd Goffin is deze week heel sterk bezig op het Zwitserse graveltoernooi van Gstaad. In de tweede ronde liet hij amper twee spelletjes liggen tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 146) en in de kwartfinale knokte hij zich voorbij de Portugees Joao Sousa.

In de halve finale ontmoette Goffin de Braziliaanse top 40-speler Bellucci, het vijfde reekshoofd in Gstaad. Onze landgenoot speelde een heel secure partij. In de eerste set verzilverde hij in het negende game een breakpunt en serveerde daarna vlot de set uit. In de tweede set nam Goffin veel sneller afstand van zijn tegenstander. Bij 1-1 ging hij al een eerste keer door de opslag van Bellucci en dit herhaalde hij nog een tweede keer. Zelf kwam Goffin nooit onder druk op zijn opslag want Bellucci geraakte zelfs niet aan een breakpunt. Na iets meer dan een uur maakte de Luikenaar vlot een einde aan de match en stond er 6-4 en 6-2 op het scorebord.

Na zijn match zei Goffin dat hij zijn beste match van de week had gespeeld: “ Thomaz (Bellucci) is misschien een gravelspecialist maar ik kan ook goed uit de voeten op gravel.” In de finale ontmoet het nummer 14 van de wereld een oude bekende, het Oostenrijkse derde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-24). Vorig jaar versloeg Goffin de 21-jarige Thiem in de finale van het graveltoernooi in Kitzbühel en behaalde toen zijn eerste toernooizege op het ATP World Tourcircuit. In hun onderlinge duels leidt Goffin tegen Thiem met 4-1. Zondag kan hij de derde ATP-titel op zijn palmares schrijven na zeges in Kitzbühel en Metz in 2014. Het is zijn tweede finale van dit jaar nadat hij in juni de finale van Rosmalen verloor. De match wordt om 11.30 uur ‘s ochtends gespeeld. Na zijn zege tegen Bellucci maakte Goffin ook tijd voor een aantal foto’s met zijn fans.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws