Home » Grand Slam » Goffin moet koffers pakken op US Open

Goffin moet koffers pakken op US Open

Goffin moet koffers pakken op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor het vierde jaar op rij is de vierde ronde het eindstation voor David Goffin (ATP-10) op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Denis Shapovalov (ATP-17) was in vier sets te sterk.

Goffin en Shapovalov begonnen erg aan elkaar gewaagd in de eerste set. De Canadees zette onze landgenoot geregeld onder druk op zijn opslag, maar Goffin redde telkens knap. Beide tennissers lieten fantastische punten zien en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin sputterde de opslagmachine van Shapovalov: 7-0 voor Goffin.

Slordige punten

Goffin kon enkele breakpunten aan het begin van de tweede set niet benutten. Enkele slordige punten en een dubbele fout in het vierde game werden hem fataal en de Canadees ging voor het eerst door zijn opslag. Shapovalov liet geen steken meer vallen en pakte set twee met 6-3.

De derde set begon als een sprookje voor de Canadees: hij snoepte Goffin meteen zijn eerste opslagspel af. De Belg kon bij een 3-4-achterstand nog wel een breakpunt versieren, maar verzilveren lukte niet. Shapovalov gaf niet toe en haalde set drie uiteindelijk relatief vlot binnen met 6-4.

Eén break meer

In de vierde set keek Goffin voor hij het goed en wel besefte tegen twee breaks en een 1-5-achterstand aan. De Belg vocht zich nog terug in de set tot 3-5, maar dan was het vat af: 6-3 voor Shapovalov die zich zo als eerste Canadees ooit weet te plaatsen voor de kwartfinale van de US Open. De wedstrijd duurde 3 uur en 30 minuten.

In de kwartfinale volgt voor de Canadees een duel met de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-27) die zich plaatste nadat Novak Djokovic (ATP-1) werd gediskwalificeerd.

Uitgebreide samenvatting

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws