David Goffin (ATP-14) reageerde ontgoocheld na zijn vroege uitschakeling op de European Open (ATP 250, Antwerpen). Hij zwaaide met lof naar zijn tegenstander.

Ugo Humbert (ATP-70) maakte verrassend een einde aan de European Open van tweede reekshoofd Goffin. Onze landgenoot feliciteerde Humbert met zijn prestatie: “Ik wil vooral de kwaliteit van mijn tegenstander onderstrepen. Hij heeft echt de match van zijn carrière gespeeld! Hij was zeer sterk op zijn opslag en gaf me geen kans om in de match te komen.”

“Humbert speelde heel snel en ik slaagde er niet in om dichterbij te komen. Als je dan in de tweede set op twee breaks achterstand komt, dan weet je dat het moeilijk wordt om terug te keren.”

Geen extra druk

Goffin stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken: “Het is heel jammer. Zoals elke week wilde ik hier punten pakken voor de Masters maar ik ben daar ook niet overdreven op gefocust. Vandaag is het een spijtige verrassing, zeker ook omdat ik hier in België speelde voor de fans.”

“Ik voelde niet speciaal extra druk omdat ik in België speelde. Ik voelde me goed. Mijn nederlaag is vooral te wijten aan de sterke prestatie van Humbert. Soms zijn er dagen dat lager geklasseerde spelers top 20-spelers kunnen kloppen. Vaak is het dan wel moeilijker om deze prestatie nog te bevestigen in een volgende ronde.”

Het Belgische nummer één speelt volgende week in Basel: “Nu heb ik enkele dagen extra om me voor te bereiden op het toernooi van Basel. Dat is het enige positieve van mijn snelle uitschakeling hier.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.