Home » ATP » Goffin na vroege uitschakeling: “Ik probeer positief te blijven en nu te focussen op de Australian Open”

Goffin na vroege uitschakeling: “Ik probeer positief te blijven en nu te focussen op de Australian Open”

Goffin na vroege uitschakeling: “Ik probeer positief te blijven en nu te focussen op de Australian Open”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) bleek woensdag, in de tweede ronde van de Great Ocean Road Open (AT 250), niet opgewassen tegen het jonge Spaanse talent Carlos Alcaraz (ATP-146). “Hij speelde ongelofelijk goed”, aldus Goffin.

Goffin kreeg net geen bolwassing van de 17-jarige Alcaraz, die volgens hem erg sterk speelde. “Dit was natuurlijk niet mijn beste wedstrijd ooit, maar hij speelde echt ongelofelijk. Hij had niets te verliezen en was erg agressief, ook in zijn manier van retourneren. Hij is nog heel jong, maar nu al enorm getalenteerd.”

De Luikenaar geeft toe dat dit niet de seizoensstart is waar hij op hoopte, maar wil positief blijven. “Het belangrijkste is om nu opnieuw hard te trainen en me voor te bereiden op de volgende wedstrijd. We moeten proberen het werk dat we geleverd hebben na en zelfs tijdens de quarantaine verder te zetten. Het heeft geen zin om deze wedstrijd te analyseren. Ik moet gefocust blijven voor mijn volgende wedstrijd, want het belangrijkste is de Australian Open en proberen om volgende week beter te spelen.”

Nieuwe Nadal

Alcaraz, gecoacht door gewezen nummer 1 van de wereld Juan Carlos Ferrero, wordt door sommige fans en media nu al de nieuwe Rafael Nadal (ATP-2) genoemd. “Hij heeft mij afgemaakt, dus ik denk dat hij inderdaad vrij goed is”, knipoogt Goffin. “Ik weet niet of hij in elke wedstrijd zoals tegen mij speelt. Zijn spel was indrukwekkend, maar wat hij in de toekomst zal doen, kan ik nu niet voorspellen.”

Heel gelukkig

“Ik speelde een sterke wedstrijd en ben heel gelukkig met mijn overwinning”, reageert Alcaraz op zijn beurt. “Ik hou er van om wedstrijden als deze te spelen tegen toppers als Goffin. Ik kijk uit naar de volgende ronde.”

In die volgende ronde wacht hem de 26-jarige Braziliaan Thiago Monteiro (ATP-83).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws