Home » Grand Slam » US Open » Goffin naar tweede ronde US Open

Goffin naar tweede ronde US Open

Goffin naar tweede ronde US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. Hij versloeg de Franse veteraan Julien Benneteau (ATP-100) in vier sets. 

Goffin, het negende reekshoofd op het laatste grandslamtoernooi van het jaar, moest het opnemen tegen de 35-jarige Benneteau die aan zijn laatste seizoen bezig is. De twee speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2011 was Benneteau de sterkste op het challengertoernooi van Bergen. Zes jaar later is Goffin echter een compleet andere speler.

De eerste drie sets gingen moeizaam voor de Belgische nummer één die zwaar moest vechten om de Fransman van zich af te houden. Na één uur wedstrijd konden beide spelers een set op hun naam schrijven. De derde set duurde ruim drie kwartier, maar Goffin slaagde erin om de set binnen te halen. Daarna ging het iets vlotter voor de Belg die ondanks een hele boel winners, toch te veel onnodige fouten maakte. Na iets meer dan twee uur wedstrijd stond de 6-4, 2-6, 6-4 en 6-2 eindstand vast.

Geen Belgisch duel in de tweede ronde want Steve Darcis (ATP-66) moest het onderspit delven tegen Guido Pella (ATP-72). Goffin en Pella speelden al twee keer eerder tegen elkaar, in onderlinge ontmoetingen staat het 1-1. De laatste keer kon Goffin winnen in drie sets.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws