Home » Grand Slam » US Open » Goffin naar tweede ronde US Open

Goffin naar tweede ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. Hij versloeg de Franse veteraan Julien Benneteau (ATP-100) in vier sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin, het negende reekshoofd op het laatste grandslamtoernooi van het jaar, moest het opnemen tegen de 35-jarige Benneteau die aan zijn laatste seizoen bezig is. De twee speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2011 was Benneteau de sterkste op het challengertoernooi van Bergen. Zes jaar later is Goffin echter een compleet andere speler.

De eerste drie sets gingen moeizaam voor de Belgische nummer één die zwaar moest vechten om de Fransman van zich af te houden. Na één uur wedstrijd konden beide spelers een set op hun naam schrijven. De derde set duurde ruim drie kwartier, maar Goffin slaagde erin om de set binnen te halen. Daarna ging het iets vlotter voor de Belg die ondanks een hele boel winners, toch te veel onnodige fouten maakte. Na iets meer dan twee uur wedstrijd stond de 6-4, 2-6, 6-4 en 6-2 eindstand vast.

Geen Belgisch duel in de tweede ronde want Steve Darcis (ATP-66) moest het onderspit delven tegen Guido Pella (ATP-72). Goffin en Pella speelden al twee keer eerder tegen elkaar, in onderlinge ontmoetingen staat het 1-1. De laatste keer kon Goffin winnen in drie sets.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER