Home » ATP » Goffin nipt onderuit in finale Mutua Madrid Open Virtual Pro

Goffin nipt onderuit in finale Mutua Madrid Open Virtual Pro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin heeft het niet gehaald in de finale van de Mutua Madrid Open Virtual Pro (Spanje, € 150 000). Hij verloor in de tiebreak van titelfavoriet Andy Murray.

Goffin, die eerder op de dag Stefanos Tsitsipas nog had verslagen, en Murray waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De Brit ging bij 3-3 door de opslag van Goffin, maar die brak even later terug. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-5 erg nipt naar Murray.

David Goffin en Andy Murray wedstrijdstatistieken - © Mutua Madrid Open Virtual Pro
David Goffin en Andy Murray wedstrijdstatistieken – © Mutua Madrid Open Virtual Pro

“Ik heb me goed geamuseerd en het was een fantastische finale”, liet Goffin na afloop optekenen. “Murray speelde sterk, hij verdient de overwinning. Het moet niet makkelijk geweest zijn om dergelijk toernooi te organiseren doordat iedereen overal ter wereld verspreid zat.”

“Het verschil zat ‘m vandaag in de opslag”, wist Murray op zijn beurt dan weer. “Het is grappig, maar in een echte wedstrijd heb je meer controle. We kunnen niet veel doen momenteel, dus het was leuk om hier aan te kunnen deelnemen.”

Bertens wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen was Kiki Bertens, na vorig seizoen op het echte gravel, dit jaar nu ook virtueel de beste. Zij won overtuigend van Fiona Ferro 6-1.

Technische problemen

De toernooidirecteur van de Mutua Madrid Open, Feliciano Lopez, blikt tevreden terug op de eerste virtuele editie van het toernooi. “We hadden af en toe te kampen met technische problemen, daarvoor wil ik mij excuseren. Het was niet gemakkelijk aangezien het om technologie gaat en alle spelers op een andere locatie zaten. Ik heb echter veel positieve reacties gekregen van iedereen en dat doet mij veel plezier. Misschien kunnen we dit in de toekomst wel nog een keer organiseren.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS