Home » ATP » Goffin redt matchbal en staat in de finale van Madrid, spel crasht helemaal bij Murray

Goffin redt matchbal en staat in de finale van Madrid, spel crasht helemaal bij Murray

Goffin redt matchbal en staat in de finale van Madrid, spel crasht helemaal bij Murray

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin is de eerste finalist bij de mannen op de Mutua Madrid Open Virtual Pro (Spanje, € 150 000). Intussen kent het toernooi een absoluut dieptepunt qua technische problemen.

Na een vlotte overwinning in de kwartfinale, kreeg Goffin zijn finaleplaats allesbehalve cadeau van Stefanos Tsitsipas. De Belg liep 3-1 en 40-0 uit, maar zag een sterk serverende Tsitsipas terugkomen en een tiebreak uit de brand slepen. Daarin werkte Goffin een matchbal weg en maakte hij het even later zelf af: 8-6. “Hij was zo slecht en toch verlies ik”, lachte de Griek.

David Goffin en Stefanos Tsitsipas wedstrijdstatistieken - © Mutua Madrid Open Virtual Pro
David Goffin en Stefanos Tsitsipas wedstrijdstatistieken – © Mutua Madrid Open Virtual Pro

Na afloop grapte Goffin dat hij “hopelijk virtueel, in tegenstelling tot in real life, wél van Murray kan winnen” als hij de Brit zou treffen in de finale. Daarop merkte de presentator verrassend genoeg op dat “met Kiki Bertens nog een tweede Belgische in de running was voor een finaleplaats” en het “een hoogdag voor België kon gaan worden”. “Ja, bedankt”, reageerde Goffin.

Chaos bij Murray vs. Schwartzman

Het toernooi kampte de voorbije dagen al vaker met technische problemen, maar tijdens de halve finale tussen Murray en Diego Schwartzman liep het echt flagrant mis. Punten die de Brit maakte, werden bij de score van Schwartzman geteld e.d. “We moeten dit spel herstarten, dit is een ramp.”

Uiteindelijk spraken beide spelers af het gewonnen prijzengeld te verdelen en liet Schwartzman aan Murray de eer om de finale te spelen.

Vrouwenfinale

Bij de vrouwen wordt de finale afgewerkt tussen Fiona Ferro uit Frankrijk en Kiki Bertens, die wel degelijk nog steeds Nederlandse is.

De finales zijn live te volgen op de Tennisplaza Livestream pagina.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws