Home » ATP » Goffin nipt onderuit in thriller in Monte Carlo

Goffin nipt onderuit in thriller in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale op het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP 1 000). De Brit Daniel Evans (ATP-33) was nipt te sterk in een spannende driesetter.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na zijn stunt tegen vijfde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-6) kon Goffin met vertrouwen beginnen aan zijn kwartfinale tegen de Brit Evans. Evans zorgde in zijn achtste finale voor een nóg grotere verrassing tegen topreekshoofd Novak Djokovic (ATP-1) en kon voor de eerste keer in zijn carrière een halve finale van een ATP 1000-toernooi bereiken.

Evans sloeg al vroeg in de eerste set een kloofje met een break. Goffin had een hoge foutenlast maar begon gaandeweg op een hoger niveau te spelen. Bij 5-4 knokte onze landgenoot zich knap naar 0-40 op Evans’ opslag. Goffin verzilverde het derde breakpunt en ging daarna verder op zijn elan. De Luikenaar breakte een tweede keer en greep zo de set met 7-5.

In de tweede set speelde Goffin aanvankelijk verder op zijn hoge niveau van het einde van de eerste set. De Belg begon echter opnieuw te veel onnodige fouten te maken waardoor Evans een vroege break realiseerde. De Brit nam het heft in handen en liet Goffin niet meer terugkeren. Met een tweede break kwam Evans met 6-3 langszij.

In de beslissende derde set vochten Goffin en Evans een verbeten strijd op hoog niveau uit. Het regende breakpunten aan beide kanten maar tot 4-4 bleven de twee spelers breakpunten redden. Goffin kreeg drie breakpunten op 4-4 maar kon ze niet benutten. Bij 5-4 pakte Evans wel zijn eerste breakbal en maakte zo de partij af na een strijd van 2 uur en 41 minuten.

(lees verder onder de tweet)

Evans neemt het in de halve finale in Monte Carlo op tegen vierde reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-5) die profiteerde van de opgave van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-58). De Griek won de eerste set met 7-5 waarna zijn Spaanse tegenstander met een blessure de handdoek in de ring moest gooien.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER